Feriehus i Lofoten

Strandvoll ved Tangstad på Vestvågøy i vakre Lofoten

Gården Strandvoll ligger i Lofoten på Vestvågøy, innerst i Tangstadpollen på Eltoft. Fjorden inn fra havet og de omkringliggende fjell danner en tilnærmet perfekt naturlig ramme rundt et flott sted. Været kan stå hardt på fra vest gjennom vinteren, men om sommeren fremstår området som naturens eget smykkeskrin som byr på alt man måtte ønske seg.

Gården er bygget på 30-tallet, og var fast bebodd til midten av 70-tallet. Siden da har huset vært brukt som sommerbolig.

Strandvoll ligger vakkert til mellom fjellene på utsiden av Vestvågøy med Himmeltindene (Vestvågøys høyeste fjell) nærmest i sør-vest. Den innerste delen av Tangstadpollen er bare et par hundre meter fra gården, og Tangstadelva renner i kanten av eiendommen ved adkomstvegen.

Eltoft har vært bebodd helt fra vikingtiden og det er blant annet funnet vikingsverd fra 800-tallet på gården. Dette regnes for å være enestående i sitt slag i Norden og er i dag utstillt på vikingmuseet på Borg.

Gården Strandvoll ble utskilt fra Eltoft hovedbruk i 1936 som bureisningsbruk.

Huset ble bygd i 1939, men har senere blitt oppgradert senest 2006.

Boligen er i 50/60-tallsstil, 1 ½ etg med bad i tilbygg samt kjeller.

Grunnflaten er på ca 50 m2. Badet er oppgradert med dagens standard med dusj, toalett og flislagt golv med varmekabler.

1. etg består av vindfang, bad, kjøkken, spisestue/stue og gang.

2. etg består av gang og 4 soverom, med til sammen 9-10 sengeplasser i 4 dobbelsenger og en  enkel seng, samt en sofasofa. Areal på loft er ca 40 m2.

Utstyr: TV og radio, fryseboks, komfyr med stekeovn, kjøleskap, mikrobølgeovn, samt komplett kjøkkenutstyr.

Båt er inkluderet.

Huset er passende for inntil 10 personer.